Kezdőlap » Hogyan tisztítsuk a bőrkabátot?

Hogyan tisztítsuk a bőrkabátot?

A bőrkabátot ajánlott tisztítóba elvinni, hiszen profi eszközökkel, professzionális módon tisztítják és ápolják a bőrkabátokat, bőrdzsekiket. Természetesen a házi tisztításnak is megvannak a maga praktikái, viszont óvatosan kell bánni a bőrrel, mert könnyen megváltozhat, kifényesedhet vagy megkeményedhet a felülete, vagy akár színében is változhat – attól függően, milyen bőrből készült a bőrkabát.

A bőrt házilag szappanos, langyos víz és szalmiákszesz keverékéből készült oldattal tisztíthatjuk. Érdemes a tisztítási módszer egy kevésbé látható helyen kipróbálni, a szín- és állagváltozások elkerülése végett.

Az oldat arányai: 1 liternyi szappanos vízhez egy evőkanál szalmiákszesz szükséges. A bőrkabátot helyezzük vállfára és az tisztítóoldalba mártott ronggyal alaposan töröljük át. A tisztogatás után glicerinnel vagy ricinusolajjal kenjük be a teljes felületet, hagyjuk megszáradni, majd egy puha kendővel fényesítsük a bőrkabátot.

Könnyen eltávolítható foltok tisztítására a tej is használható alternatíva. A foltos részt dörzsöljük be (sohase használjunk kefét!), aztán fényesítsük.

Esőfoltok ellen glicerines vagy lenolajos ápolással védekezhetünk!

Velúrbőr kabát esetén velúrradírt használhatunk, de ha a felület nagyon elszennyeződött, jobban járunk, ha tisztítóba visszük a bőrkabátot!

Ha segítségre van szüksége a bőrkabátok, bőrdzsekik, irhakabátok tisztításával kapcsolatban, akkor hívjon minket: 70/557-1150